maandag, september 05, 2005

 

Geen titel

14 etappe Dax Oloron 90 km 17,4 gem.
Een zondagmiddag fietstocht waar niets over te melden is dan dat ik ´s middags op het plein voor de kathedraal een volledig berooide Amerikaan aantrof die ook aan het wandelen was, Lourdes als startpunt had en daar weer terecht gekomen was na afloop van de kath jeugddagen in Keulen.Niets was gepland, alles deed hij op intuitie of op goddelijke ingeving. Ja, zo eentje was het. Ik heb hem maar een pilsje aangeboden. Later zag ik hem nog bij de CdH maar daar werd hem de deur gewezen.
Zo ontmoet je vogels van heel verschillende pluimage.

 

Viva Espagna

Maandag 5 september 2005 15e etappe Oloron Jaca 90 km gem 14 km
Vandaag een etappe met hoogtepunten en een hoogste punt.
Dieptepunt was het begin van de dag met een druilerig regentje dat aanhield tot een uur of half twaalf.
De chambres d´hotes die we in Oloron bezochten was trouwens een aparte: volgens mij had de Canadese eigenaar een hippieverleden maar eten en slapen was prima en daar gaat het toch om.
De etappe ging vandaag over de Col de Somport, 1640 mtr en dat viel niet mee hoewel ik wel fietsend boven ben gekomen. Het venijn zit in de laatste 20 km en daar doe je dan met een snelheid nvan 7 km per uur bijna 3 uur over met constant druk op de pedalen. Boven was een teleurstelling want alles zat in dichte mist.En dan begint het grote genieten: 20 km naar beneden zonder je benen te gebruiken.
En nu zit ik in Jaca op een computer van de refugio min verhaal in te typen.
Wel apart trouwens die refugio. Voor 6 euro kun je slapen maar privacy is minimaal dus zal ik wel af en toe een hotelletje pikken.
Een ander hoogtepunt is dat ik weer een boek van Sweerman uit heb. Ga nu aan het laatste deel beginnen dat eindigt in Santiago.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?