zondag, augustus 28, 2005

 

Waslijn en kathedraal van Chartres




 

Kasteelheer

Zondag 28 augustus 8e etappe Freteval Tours 94 km gem 18

Vandaag de eerste mijlpaal: het eerste boek is uit. Boekkundig ben ik op een derde van de tocht.
's Morgens prima ontbeten op mijn kasteeltje, alled erop en eraan en verder was het zo'n dag dat alles meezit, de wind, de zon het landschap dat langzaam overgaat naar zonnebloemen en wijngaarden. En stel je het volgende voor : je rijdt ergens langs een groot kasteel waar muziek klinkt. De natuur baadt in de zon en plotseling hoor je de klanken van Lazy River op een slepende manier gespeeld op een trompet ongeveer zoals Connie Palmen praat, da's toch puur genieten.
Om 3 uur was ik al in Tours, heb mijn stempeltje gehaald en omdat de JH pas om 6 uur open gaat heb ik nu tijd om te internetten.
Morgen en overmorgen 2 lange etappes maar ik heb er goede zin in.
Au revoir

 

I like English

Zaterdag 27 augustus 7 e etappe CHARTRES Freteval 100 km gem 17,7 km

Na eindelijk weer een prima nacht, moest ik ' s morgens door de wekker gewekt worden. De rest van de kamer sliep nog waaronder een wat trieste alcoholist die mij de avond tevoren bij voortduring meedeelde I like English. Maar verder ongevaarlijk en schrik heb ik niet gauw.Na het ontbijt ging het enigszins snotterend richting Zuiden want dat had ik aan mijn krampeeravontuur overgehouden: verkoudheid.Maar het fietsen ging heel lekker. De billen hebben zich geschikt in het onvermijdelijke en de benen voelen goed.
Het schema voor vandaag voert ons naar Freteval.Daar zou een gite moeten zijn maar het bleek een Chambres d'hotes; Bekijk bovenstaande link maar eens.( Ik weet niet of die klopt, anders maar iets proberen). De prijs was navenant maar ik had geen zin om verder te gaan en dus heeft deze pelgrim lekker in bad gelegen en voortreffelijk gegeten : 5 gangen voor 12 €

 

Rust Roest

Vrijdag 26 augustus Rustdag in Chartres.
Even het volgende : het goede nieuws is: hier zou ik foto,s kunnen uploaden, het slechte nieuws is dat ze geen USB aansluiting hebben.
De tweede nacht in de tent bekwam even slecht, zo niet slechter als de eerste; Weliswaar geen regen, maar wel dermate koud dat ik op het laatst met sokken, lange broek en een fleece aan in mijn slaapzak lag en nog niet kon slapen. Die slaapzak zou geschikt moeten zijn voor gebruik tot 5 graden maar wie dat getest heeft zou ok graag eens ontmoeten.
' s Morgens mijn dingetjes gedaan zoals wassen ( machinaal) en fiets een beetje schoongemaakt
's Middags naar Chartres eerst naar het Internetcafé en vervolgens naar de kathedraal. Als je die voor het eerst ziet maakt hij een overweldigende indruk zowel van binnen als van buiten. Binnen is een speciaal hoekje voor Jacobsgangers en toen ik daar kwam voor mijn stempel werd direct gevraagd of ik mijn overnachting al had geregeld etc. Dat had ik al maar het vooruitzicht weer een nacht te moeten kramperen op mijn isoleermatje zag ik niet zitten en, odat zoals we weten goede besluiten snel worden genomen, besloot ik het kamperen eraan te geven, Ik ben misschien toch te oud voor ontberingen, Intussen was er via de kathedraal een plaats geregeld in de JH , Dus ging ik terug om de hele handel in te pakken en mijn buren waren desgevraagd zo vriendelijk om de hele handel mee te nemen naar Nijmegen. Daar haal ik het wel een keer op;
Op macroniveau is zo' beslissing natuurlijk iets onbenulligs, maar op mijn huidige microniveau is het behoorlijk ingrijpend: niet meer kamperen.In ieder geval voelde ik me 5 kilo opgelucht.
Dat was mijn rustdag.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?