donderdag, september 15, 2005

 

Een bekentenis



Donderdag 15 september 2005 24 e etappe Hospital Ponferrada 83 km 15,1 gem

Vandaag een belangrijke dag want we passeren het Cruz de Ferro. Het CdF staat op het hoogste punt van de route ( 1500 m) en het bestaat uit een kale boomstam met daarop een ijzeren kruis het geheel omgeven door een grote hoop stenen.Die stenen zijn daar in de loop der eeuwen door pelgrims neergelegd en de symboliek is dat als je die steen achterlaat je een last achterlaat en tevens dat je waarschjnlijk Santago wel zult halen.
En dan nu de bekentenis.
De steen die ik had meegenomen van de Atlas, was afkomstig van onze gezamelijke oprit. Ik heb die weggehaald zonder overleg. Eigenlijk kan dat niet want een pelgrim dient met een schoon geweten te vertrekken.
Om het goed te maken heb ik de steen niet alleen namens Ali en mezelf neergelegd, maar ook namens Bernadette en Wil. Anders zeggen ze straks: eerst valt hij een deuk en de auto en vervolgens begint hij met stenen uit de oprit te slepen. Ik hoop dat we zo weer quitte zijn.
De route voerde vandaag langs Astorga met niet alleen een mooie kathedraal maar ook met een gebouw van Gaudi dat in gebruik is als Camino museum.
En voor de rest was het weer heerlijk fietsen en morgen de laatste lange beklimming voor Santiago. Ik denk dat het zondag of maandag wordt.

 

Over Cultuur

Tot dusverre heb ik vermeden te reageren op ieders bijdragen onder het motto dat het en weblog is en geen chatbox.
Iedereen schrijft wat ie wil en dat is ook de bedoeling. Op een van de laatste bijdragen van C wil even kort ingaan. U kent C wel , hij is de badenplaatsspecalist van Amsterdam, er is geen bad of C paatst het, al da niet bijgestaan door zijn companen A en H die bij zijn laatste karwei op de Cruiqiuskade op zeker ogenblik gezegd schijnen te hebben: Nee C, het bad moet andersom, Barbel wil strak in het bad en niet op het bad zitten, die C voelt zch een betje tekortgedaan door de overvloed aan kathedralen en omdat ik al mijn webloggers tevreden wil houden ben ik vandaag eens in een andere cultuur gedoken eigenlijk meer subcultuur en heb wat aansprekende voorbeelden verzameld waarvan ik zeker weet dat ze C zullen aanspreken. Ik ga ervan uit dat hiermee het culturele evenwicht in deze weblog hersteld is.





 



Woensdag 14 september 2005 23e etappe Mansilla Hospita de Orbigo 87 km gem 17,7

Weer een perfecte fietsdag vandaag de ons langs Leon bracht. Ik zal niet meer uitverig ingaan op alle details van alle kathedralen die ik tegenkom. Iedereen die interesse heeft moet maar zelf gaan kijken. In Leon ben ik n de kathedraal geweest en in de Isodoro basiliek.
En voor de rest was het gewoon lekker fietsen vandaag, nog een beetje internetten etc.
Een rustplaats werd gevonden in Hospital de Orbigo, bekend vanwege een eeuwenoude brug met een heel speciale vorm, destijds speciaal gebouwd om de pelgrims droog over de Orbigo te brengen. Het hostal lag precies aan het begin van de brug zodat ik vanuit mijn raam de pelgrims het dorp in zag komen. Mooi gezicht.
De andere Nederlanders heb ik na Mansilla niet meer gezien. John zat er een beetje doorheen en wilde met de anderen meerijden. Heel onverstandig. Ik ben vandaag zolang in Leon geweest dat ze een halva dag voorliggen.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?