woensdag, september 14, 2005

 

Niet voor Carlo, wel voor Ali en al de anderen die van kathedralen houden : Leon




 

Ans en Gerrit


Dinsdag 13 september 22 e etappe Vallalcazar Mansilla de las Mullas, 91,2 km gem 19,5

Vandaag alweer een perfecte fietsdag en het belooft nog een poosje zo te blijven. Wind en de rug etc. Jullie weten onderhand hoe ik het graag heb op de fiets. Je kunt het ook zien aan het gemiddelde en ik kan het ook zien aan mijn gemiddelde hartslag die 92 was. Ter vergelijking mijn max. hs is 161 en op de route van Angouleme was ie 110..
Vandaag Ans en Gerrit uit Nieuwerkerk ontmoet. Zestigers die al jaren grote afstanden fietsen en vorig jaar de helft van de camino gedaan hebben en nu bezig zijn met de andere helft.
Hoe dichterbij Santiago, des te meer pelgrims ontmoet je en ook vooral fietsers waarvan de meeste Spaans en met de MTB.
Verder een rustige dag met een uitstapje naar een Romeinse villa uit de 3e eeuw waar prachtige mozaieken liggen en met mijnals enige bezoeker. Sta je op Sicilie voor in de rij.
Overnacht in Mansilla waar de andere Nederlanders ook al bleken te zijn.
Gezamelijk de pelgrimsmaaltijd gebruikt.
En... intussen beginnen we Santiago aardig te naderen.
O ja, nog even over gisteravond in Vallalcazar. Daar was weer zo,n verrassend ogenblik dat dit rondtrekken zo boeiend maakt.Eten was om 9 uur in iets wat van buiten een oude boerenschuur leek maar mij binnenkomst een zeer sfeervol, in pelgrimsstijl ( whatever that may be) ingericht restaurant te zijn waar ze zelfs een kopie van de codex calinxticud (internet) bewaarden.
Kortom buitengewoon.

 

John

Maandag 12 september 2005 21e etappe Burgos Vallalcazar del Sirga 93,4 km gem 17,6
Vandaag weer eens een lekkere fietsdag.Geen regen, zonnetje windje mee, wat wil je nog meer. Uiteindelijk is het het plezier in het fietsen dat me aan dit fietsproject deed beginnen en als ik lekker fietsend te vroeg in santiago ben lossen we dat ter plaatse wel op.
De route voert over de Spaanse hoogvlakte op een hoogte tussen 800 en 1000 meter en nog steeds val af en toe van verbazing van mijn fiets als ik zie hoeveel schitterends er hier de afgelopen eeuwen is ontstaan langs de Camino. Het geeft tevens aan de impact van pelgrimeren op het maatschappelijk leven.
Vandaag John een aantal malen ontmoet. John is een druk baasje, komt uit Best, is 50 ( en dus niet gepensioneerd zoals ik veronderstelde) en is een dag na mij vertrokken. Is gereden via de Roelandspas.
We hebben een vergelijkbaar tempo en dus zullen we elkaar nog wel vaker tegenkomen de komende dagen.
Morgen richting Leon

This page is powered by Blogger. Isn't yours?