zaterdag, september 03, 2005

 

Tussenbalansje

Aan de voet van de Pyreneeen aangekomen en met 1500 km in de benen wou ik voor mezelf en daarmee ook voor mijn volgers een tussenbalansje opmaken en dat naar goed gereformeerd gebruik in 3 punten doen.
  1. De pelgrim. De pelgrim maakt het goed voelt zich echter helemaal geen pelgrim, maar toch veeleer de reiziger die hij hoopte te zijn.Toerist voel ik me zeker niet en zo zien de anderen met wie ik in contact kom mij ook niet. Andere Pelgrims heb ik tot nu toe niet ontmoet en enerzijds is dat jammer,maar anderzijds zijn er voldoende kontakten om het reizen prettig te maken. Gewoon overal op af stappen en de kreet : J'ai une question ligt voor in de mond.
  2. De anderen. Op mijn tocht door Frankrijk heb ik mijn vooroordelen over Fransen constant moeten bijstellen.De Fransen die ik in mijn rol als pelgrim ontmoet zijn hulpvaardig, attent en wat voor mij als kwetsbare fietser heel belangrijk is: ze tonen veel respect. Zullen bv niet inhalen als er een tegenligger aankomt, geven ongevraagd voorrang, wijken ver uit als ze me tegemoet komen, kortom op mijn hele reis door Frankrijk heb ik me nooit onveilig in het verkeer gevoeld.
  3. Het materiaal. Tot dusverre fantastisch. Heb nog geen band hoeven oppompen. De enige teleurstelling was de kampeeruitrusting, maar dat is zo veel beter geregeld.
De Pyreneeen zien we met vertrouwen tegemoet!

 

Met dank aan de weerman

Vrijdag 2 september13e etappe Hostens Dax 120 km gem 20,4

Zoals jullie zien vandaag een record gemiddelde. Onze Len had een noordenwindje geregeld en aangezien het terrein van Les Landes mijn favoriete terrein is : vlak, rechte wegen, geen hellingen en lekker stampen.(Naar Kuitert in een van zijn boeken beweert is het juist deze monotonie die de fietser aantrekt en wat mij betreft heeft hij gelijk)
Daardoor kon de cruise control aan en zaten we binnen de kortste keren in Dax.
Zoals in een andere posting is te zien werd op emotionele wijze afscheid genomen van mijn blauwe koersbroek die me altijd zo goed stond( Ali) omdat uit onwetenschappelijk onderzoek was gebleken dat hij begon te irriteren( en de billen ook).Hij had hiermee de eer het eerste afgeworpen kledingstuk te zijn. Er zullen er nog meer volgen.

 

Cruijf


Indachtig een van de uitspraken van Cruijf is, dat het voordeel van alleen reizen is dat je je veel meer onder de mensen mengt en ook veel beter en anders contact hebt dan bij kamperen het geval is.
De maaltijd in Pizou was (g) astronomisch goed en tijdens de gemeenschappelijke maaltijd ontstond er af en toe een discussie voorzover dat met mijn kennis van het Frans mogelijk is.
's Nachts was het weer bar en boos met onweer en regen, maar Jacobus had het zo geregeld dat het tegen negenen geheel droog was en dan is het heerlijk fietsen.
Richting St Emilion waar de plaatselijke kruidenier zo vriendelijk was me zijn computer aan te bieden om de weblog bij te werken. Als je dan vervolgens door St Em rijdt voel je je haast schuldig dat je niet meer tijd neemt om rond te kijken want er is nog veel schoons( Brabantse uitspraak svp) te zien.
Einstation is Hostens midden in Les Landes in een etablissement waar je je dochter niet zou durven achterlaten maar waar toch weer een prima eenvoudige maaltijd op tafel kwam.

Foto Gite boven

 

Jacobus is overal, de afstand is voor de Navarra route



 

Emotioneel afscheid van een broek


 

Zomaar een Romaanse kerk onderweg en de kath. van St Emilion



 

Beelden van onderweg ein in de JH van Angoul




 

Nog meer Kathedraal



 

Kathedral Tours


 

Chatellerault Jacobskerk en Pelgrim



This page is powered by Blogger. Isn't yours?