donderdag, september 08, 2005

 

Boottocht naar Logrono

18 e etappe, Monreal Logrono 104 km gem 16,6
Regen, Regen, regen, regen, regen, regen, regen.
Zoals jullie ongetwijfeld al begrepen hebben heeft het vandaag geregend, niet een klein beetje maar de hele dag.
Dat heb je met de voorspellingen van Len, uiteindelijk komen ze altijd uit en dat is eigenlijk maar goed ook.
Vandaag heb ik de cultuur maar een beetje gelaten voor wat ze was.Was even bezig met te overleven. Fysiek is het geen extra belasting maar op het laatst word je er str...ziek van.
Mijn eindoel vandaag was Los Archos. Vanwege de regen heb ik nog overwogen om door te rijden maar om half 3 dacht ik de pijp aan Maarten te geven ware het niet dat de beide plaatselijke hostals zeiden dat ze vol waren. En daarom zit ik nu alsnog in Logrono achter de computer en heb ik vandaag 104 km in de regen gereden, maar ach, ik denk maar zo, het is allemaal microleed vergeleken met wat de pelgrim van destijds moest doormaken.
Voor de goede volgers: de Franse verkoudheid lijkt afdoende bestreden met 7000 mg paracetamol.

 

Verder westwaarts

17 e etappe Bedrun Monreal 95,2 km gem 15,5
Toch een verschil met het fietsen in Frankrijk, dit fietsen in Spanje. T.o.v. fietsers zijn Spanjaarden wat roekelozer dan Fransen maar vergeleken met Nederlanders zijn het heiligen.
Een ander verschil is dat het terrein hier veel geaccidenteerder is. Je kunt al zien aan het gemiddelde dat het langzamer gaat en dat is niet alleen vanwege mijn onthaaststreven.Ik denk dat ik per dag tussen de 700 en 1000 hoogtemeters te overwinnen heb.
Hoogtepunt voor vandaag was het monasterio van San Salvador de Leyre.Om er te komen moest ik over een afstand van 4 km 350 hoogtemeters overwinnen en de kenners weten wat dat betekent.
Het klooste dateert uit de 9 e eeuw, heeft en hete geschiedenis achter zich en was in de Pyreneeen de vertegenwoordiger van Cluny ( opzoeken op Internet).
Wat me trouwens gisteren ook al trof is hoever de Arabieren destijds gekomen zijn. Dat is niet alleen maar Granada geweest maar nagenoeg heel Spanje ( De klokken van de kathedraal van Santiago hebbeb ooit in een moskee gehangen)
De meest indruk maakt het portaal. Als ik USB had gehad, hadden jullie op de foto van het portaal mogen puzzelen welke bijbelse voorstellingen erop staan en degene met de meeste goede antwoorden had een gratis voetreis naar Santiago gekregen, maar ja, die USB.
Vandaag slapen we in een hostal, zeg maar een hotel met een ster. Voor mij prima. Verder schijnt er hier een Baskisch? feest te zijn want er was vuurwerk en allemaal rode shawltjes.

 

In Spanje

16e etappe Jaca Bedrun 62,2 km gem 14,5
In jaca even een klein dipje.Het vooruitzicht de komende weken in refugio,s te moeten overnachten met als kenmerk een minimum aan privacy en het weer moeten wennen aan een andere gang van zaken waar ik juist aan de Fransen gewend was gaf even een dipje , maar dat was snel over.Jullie zullen wel zeggen: geen echte pelgrim en daar hebben jullir groot gelijk in.De habiciones, te vergelijken met de CdH maken veel goed.Ik kan hier in Bedrun bij Emilio tenminste weer mijn apparatuur opladen.
Ik heb me voorgenomen de camino verder rustig af te leggen anders zit ik eind volgende week in Santiago en veel te bekijken en vast te leggen. Vanmorgen begon dat in de kathedraal van Jaca, die met het Chrismon ( vraag Ali) en het hoogtepunt was het klooster van San Juan de la Pena. Klooster is gesticht in 920 en in de loop der jaren is er steeds meer bijgebouwd. Het dak, koepel van het gebouw wordt gevormd door een overhangende rots zoals we ( Ali en ik) al eens in een Byzantijns klooster in Griekenland gezien hebben.
Veel foto,s gemaakt en veel gefilms, helaas nog geen computer met USB aansluiting in Spanje gevonden.
Fietsen gaat voorlopig lekker op zo,n 800 meter hoogte in een mooie entourage van bergen( ik heb zulke mooie foto,s, maar ja, je weet Spanje USB)
In elk geval probeer ik echt te onthaasten, heb vandaag zelfs weer koffie gezet langs de kant van de weg.

 

Je vergeet Barcelona

Even Barbel tegenspreken, ik ben met Ali een lang weekend in Barcelona geweest en ik ben ook nok een keer zakelijk in Barcelona geweest. Moest er even uit.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?