dinsdag, augustus 23, 2005

 

De wereld op zijn kop

Hallo Gijs,

Inmiddels zitten er al weer een paar dagen voor je op, op de fiets. Ik moet vaak aan je denken, zo zag ik dat (tenminste als je het schema volgt) vandaag in Compiegne bent. Mijn vraag is dan meteen: "Heb je de trein bezichtigd?". Gelet op de blog-productie zullen we daar spoedig van vernemen.

Verder kon ik vooral de foto van je waarderen waarin je gestimuleerd om na de hevige wind en stevige pint te drinken. Dat zou trouwens voor mij ook een reden zijn om ook eens die kant op te fietsen. Echter (mijzelf kennende) zal ik dan waarschijnlijk daar gestrand zijn. Trouwens, ik vertrouw er wel op dat zo'n tripel inmiddels is beland in de fietstas.

Verder nog een vraagje / opmerking: gelet op de foto's heb ik wel de indruk dat je na een paar dagen op de fiets ga je de wereld vanuit een ander perspectief gaat zien, namelijk ongeveer 90 graden....wanneer worden het er 180....of denk je dat er toch uiteindelijk weer 360 gaan worden.

Wederom veel succes en een warme groet van Carlo

 

De fietsende waslijn


 
Maandag 22 augustus 2005 derde etappe Tournai St Quentin, 119 km gem. 18.2

Vandaag een dag met veel zon. In Tournai staat een grote Jacobskerik, maar omdat er niemand te vinden was, helaas geen stempel.Dan maar naar de kathedraal waar ze een mooi stempel hebben.
Het eerste gedeelte van de route gaat langs de Schelde,; met het zonnetje erbij een perfecte fietstocht. Het vinden van een bakker onderweg viel niet mee: overal vakantie. Het landschap wordt heuvelachtiger een beetje Limburgs. Voor het eerst moet de ltriple gebruikt worden( triple is behalve bier ook een 3 voudig tandwiel), maar het rijdt toch prettiger dan gister omdat de wegen beter zijn.
Onderweg nog een wasje gedaan en de bron van de Schelde gepasseerd.
In St Quentin kunnen we kiezen tussen camping en JH en aangezien we comfort verkiezen boven ontberingen wordt het de JH.
s Avonds geen tijd meer voor internet want al met al ben je toch behoorlijk druk de hele dag met jezelf te organiseren.
Morgen naar Compiegne.

 

Mijn icoon voor de komende weken op het plaveisel


 

Miniatuur van de kathedraal


 

Kathedraal Notre Dame



 

De Jeugdherberg in Tournai


 

Er is voor alles een eerste keer

Tweede etappe Mechelen Tournai 128 km gem 18.3
De eerste dagen zijn toch een beetje dagen van wennen
Het gaat er voor mij om zo snel mogelijk een aantal routines te hebben. Door het ontbreken daarvan vertrok ik pas tegen 10 uur uit Mechelen. t, was net als gisteren weer een route langs veel water, in dit geval de Dender. Leuk fietsen en geen last van verkeer.
Via Aalst richting Ninove. Aalsherinnert mij aadKapellekensbaan van Louis Paul Boon. Van Ninove naar Geraardsbergen berucht vanwege de muur uit de ronde van Vlaanderen.
Na Geraardsbergen begint het landschap te glooie en dat voel je goed met zo,n zware fiets.
Net voorbij Geraardsbergen bij Lessines begint de taalgrens en wie dacht dat de taalgrens alleen maar virtueel was moet maar eens gaan kijken: lopen in de blubber. De wegen in Wallonie zijn pet.
Enfin om 5.30 aankomst in Tournai, een prachtige stad, vol kerken.
De JH was vol maar voor een pelgrim is er altijd plaats.

 

In een rest. in Mechelen. Let op de poster


 

St Rombouts kathedraal






 

Effe bijpraten

Geniet erg van jullie bijdragen. Heb eindelijk tijd en gelegenheid om wat achterstallig weblogonderhoud te plegen.
De foto s zijn op datum;

This page is powered by Blogger. Isn't yours?