dinsdag, september 13, 2005

 

USB en wat dies meer zij

Hey hallo Gijs,

Vanavond heb ik mezelf een avondje rust gegund en heb net de tijd genomen om weer helemaal up-to-date te raken met jouw wel en wee. Op een paar dingen wil ik reageren. Als ervaren klimmer (ahum) kan ik me voorstellen dat sommige dagen heavy zijn. Het biertje dat je na zo'n dag fietsen neemt is dan waarschijnlijk ook echt een "verdienbiertje". Ik heb je nog niet gehoord over de kwaliteit (en kwantiteit?) van de Spaanse biertjes. Zoals daar zijn: San Miguel, Mahou, Aguilla. Maar het meest waarschijnlijk is dat je daar aan de Estrella zit, dat is volgens mij een Gallisch biertje. Jaha, zoals je leest heb je met een kenner te maken, maar dat zal je niet verbazen. Wat mij ook opvalt dat de landschappen erg mooi zijn. Daar houd ik van! Ach, die kathedralen vind ik ook mooi, maar mijn stelling is: "Heb je er één gezien, heb je ze eigenlijk allemaal wel gezien." Waarschijnlijk zal je me de vorige zin niet in dank afnemen. De kathedralenopmerking is vrij vertaald naar een opmerking van je dochter die tijdens Sail zei: "Heb je één boot gezien, heb je ze allemaal gezien." Trouwens al dat moois heb je wel aan de katholieken te danken, toch? Enne, niet meer zo zeuren over de USB hè?!

Dan zal ik je ook even vermoeien met onze besoignes. Zoals je hebt gelezen, hebben wij afgelopen donderdag de sleutels van ons nieuwe huis gekregen. In deze tijd is er erg veel gebeurd. De keuken staat nagenoeg, na een ochtendtje tegelzetten zitten alle tegen al aan de wand, de wc's hangen en er zijn al bijzonder veel muren geverfd. Ook heeft er een aantal slapstick-situaties plaatsgevonden (bad erin, bad eruit, bad erin, bad eruit, met de voeten in een emmer met lijm staan, etc.). Andere verhalen zal je vast en zeker horen tijdens een etentje op de Cruquiuskade.

Gijs, heel, heel veel hartelijke groeten en zet 'm op de komende dagen en geniet van het mooie Spanje.

 

Schaduwfietsen




 

Villalcazar del Sirga




 

Daar heb je die man weer




 

Beelden van en uit de kathedraal van Burgos





 

Beelden van en uit de kathedraal van Burgos








 

Voor San en Janne, opa maakt steeds meer nieuwe vrienden





 
Terwijl de kinderen Gerlagh zich in het zweet werken om het nageslacht van een dak c.q. wieg te voorzien toert opa Gijs op zijn gemak over de Spaanse hoogvlakte met een windje in de rug, maakt links en rechts een praatje, prikt een vorkje en heeft nu in Sahagun even gelegenheid om de weblog bij te werken. Hier komen de foto,s. Let op en huiver.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?