vrijdag, september 23, 2005

 

Botafumeiro




Zeker voor een toerist als ik ben is het slingeren van het wierookvat een van de hoogtepunten van een bezoek aan de kathedraal en vandaag had ik geluk, want toen ik in de kathedraal kwam zag ik hem hangen en dus heb ik weer de mis bijgewoond. Ik werd wel weer gelijk gestraft want de accu van mijn handycam was bijna leeg zodat ik alleen maar een paar fragmenten heb kunnen filmen. En ik heb ook een paar foto´s gemaakt.

 

Op het randje





Allereerst iedereen bedankt voor de gelukwensen. Na 2 dagen onderweg geweest te zijn is het weer tijd voor een update.
In het kader van het verdrijven van de verveling ben ik de afgelopen 2 dagen heen en weer gefietst naar Cabo Finisterre, daarmee het totaal aantal gefietste kilometrs op ruim 29oo brengend.
Mocht je ooit overwehgen naar Finisterre te gaan, doe het niet want er is niets te beleven, even buite het dorp staat alleen een vuurtoren en de enige verdienste is dat het het eind van de Camino is zoals je op de foto ziet. Het was wat mij betreft ook alleen maar bedoeld om de verveling te verdrijven en dat is helemaal gelukt. De route is aangenaam om te fietsen en da route terug langs de Atl. Oceaan deed me erg denken aan de route Delphi Galaxides, dit voor degenen die met de topografie van Griekenlaand vertrouwd zijn. ( Navraag bij Ali).
En gisteravond ben ik doorgezakt (voor de eerste keer in 5 weken, dus mag ik even) met 2 Duitsers met ieder weer een bijzonder verhaal. De een was 45, had 20 jaar geleden het licht gezien en trok sindsdien met een rugzak door de wereld. De Camino was hij begonnen in Amsterdam en het geld daarvoor had hij in de bloembollen verdiend.
En de ander was een degelijke Duitse opa van 69 die in 1945 vanuit Oost-Pruisen was gevlucht en nu in Koblenz woonde. Met 2 van zulke levens heb je stof voor vele avonden.

Buitengewoon aangenaam, vooral ook omdat de Camino ambiance diepgaander gesprekken als het ware stimuleert, omdat ieder wel zijn reden heeft om de weg af te leggen.

Desondanks blijf ik me gewoon een fietser voelen maar wel een met een open oog en oor.


This page is powered by Blogger. Isn't yours?