vrijdag, augustus 26, 2005

 

Soms zit het mee, maar ....

Donderdag 25 aug 6e etappe Hernonville Chartres 123,7 km 16,5 gem
Nou, ik heb het geweten.Ben je na 30 jaar weer eens aan het kamperen krijg je alles over je heen waar de kampeerder de pest aan heeft. De hele nacht zware wind en regen en smorgens in de stromende regen de tent opbreken en inpakken. Maar gelukkig heb je geen keus want je moet verder. En ddus de hele regenuitrusting aan en richting Compiegne.
Gelukkig werd het na zo,n 2 uur droog en kon het pak weer uit en in de loop ,van de middag kwam de zon zelfs door.
Het landschap blijft onveranders een lege vlakte, maar gelukkig kwam de door Len beloofde wind pas laat toen ik al bijna in Chartes was. Weer terug op schema
Fietsen gaat nog steeds vrij goed, de billen blijven gevoeligmaar dat zou wel eens aan her type koersbroek kunnen liggen.
Gaan we onderzoeken.
Vandaag een rustdag, tijd voor jullie, mijn dingetjes en voor de kathedraal

 

Geen oude maar eigentijdse geschiedenis

Woensdag 24 augustus 5e etappe Comp Hernonville 99 km gem 15,8
Sinds de middelbare school associeer ik Compiegne met bos van Compiegne waar in 1918 de treinwagon stond waar de wapenstilstand werd bekrachtigd tussen Frkr en Dtsland.Daar werd ook weer de kiem gelegd voor de 2e wereldoorlog middels het verdrag van Versailles en de daaruit resulterende herstelbetalingen die Hitler gebruikte als alibi om oorlog te voeren.
Na de nederlaag van Frkr. in WO 2 werd in diezelfde wagon de overgave van Frkr getekend in aanwezigheid van allen wat naam had in het derde rijk inclusief Hitler. ltieme genoegdoening.
De plek zelf is een open plek in het woud met een aantal monumenten waaronder de rails.
De wagon heb ik bezichtigd maar mocht niet op straffe des doods worden gefotografeerd.
De route vandaag was afzien. Door het museumbezoek was ik 20 km en 2 uur later en verder had ik de hele weg een harde wind op kop. Dit gebied van Frkr staat bekend als graanschuur en als het graan van het veld is resteren grote vlaktes waar de wind vrij spel heeft.Bovendien is het aantal overnachtingsmogelijkheden zeer beperkt zodat ik terecht kwam op een camping Le Bois Joli waar je nog niet begraven zpu willen worden. Maar ik had weinig keus. Maaltijd brood met soep. En dan voor het eerst sinds 30 jaar weer kamperen en dat nog wel in een koepeltentje.

 

Geen foto,s

Met deze uitvoering van weblogger kan ik geen foto,s uploaden

 

Ontmoeting met Calvijn

Dinsdag 23 augustus 4e etappe St. Quentin Compiegne 90 km gem 18

Vandaag is voor het eerst dat ik een tocht maak van meer dan 3 dagen. De vorige keer had ik behoorlijk last van mijn zitvlak en in feite is dat ( vlak) wat me het meeste zorgen baart. Maar tot dusverre gaat het goed mede dankzij de wondermiddeltjes van Ali en de benen voelen steeds beter.Hopelijk gaat het net zo als bij een vakantie in de bergen: de eerste week overal pijn en zeer en als je eenmaal door bent gaat het verder prima.
Omdat de route vandaag korter iwas was er gelegenheid de weblog bij te werken en een stempel te halen in de Basiliek.
Om 11 uur richting Comp met weer ongeveer zoals Len voorspeld had alleen duurde de morgenregen heel lang en de middagzon heel kort.
Tussen 2 haakjes. Franse computer hebben een heel ander keyboard dus als je soms rare dingen tegen komt dan weet je de oorzaak.
De route voert vandaag langs Noyon, geboorteplaats van Calvijn aan wie wij volgens sommigen onze volksaard te danken hebben.
Het geboortehuis is een museum en kennelijk zie ik er onder alle omstandigheden zo calvinistisch uit dat een Fransman per se een fote van mij wilde maken met het huis als achtergrond. In het huis heb ik maar geen stempel gehal, daar heb ik er al genoeg van.
In Compiegne maak ik gebruik van heel bijzondere reguge, alleen gestemd voor pelgrims op vertoon van hun credential. Code te halen bij de VVV. Ik was er alleen, lekker rustig.
Morgen splitst de route Chartres of Parijs.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?